For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Lerarenopleiding Geschiedenis en staatsinrichting

Master of Arts Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Geschiedenis en Staatsinrichting

Houd me op de hoogte

Pericles' begrafenisrede over de democratie, James Watts stoommachine, het Plakkaat van Verlatinghe, het optreden van Karel de Grote, de dood van Louis XVI en Marie Antoinette, de strijd in de loopgraven, de gevolgen van de Great Depression, 'Ich bin ein Berliner'. Stukjes geschiedenis die voor jou natuurlijk gesneden koek zijn, maar niet voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Waarom zouden zij deze losse feiten moeten kennen? Wat leer je nu eigenlijk van geschiedenis? Hoe maak je het verleden relevant voor jonge mensen? En: hoe leer je ze dat geschiedenis niet een vaststaand verhaal is maar een constructie van het verleden, gemaakt door en voor mensen uit het heden?

Of dat niet een hele uitdaging is? Reken maar! Lijkt je het leuk om in de praktijk aan de slag te gaan met deze uitdagingen en jonge mensen in te wijden en rond te leiden in de geheimen en verhalen van geschiedenis? Dan is het leraarschap iets voor jou!

Voorlichtingsavond gemist? Bekijk hier de presentatie.
Lerarenopleiding Geschiedenis en staatsinrichting
Degree programme MA Leraar VHO in de de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Geschiedenis en Staatsinrichting
Type Regular study programme
Mode Full-time, part-time
Credits 60 ECTS, 12 months
Language of instruction Dutch
Starts in February, September
CROHO code 68535