For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Lerarenopleiding Hebreeuws

Lerarenopleiding Hebreeuws

Master of Arts Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Taal en Cultuurwetenschappen, track Hebreeuws

Houd me op de hoogte

Bezoek de voorlichtingsronde tijdens de UvA Masterweek

We hebben het in de westerse wereld vaak over de joods-christelijke traditie. Er zijn ook mensen die dit een mythe noemen. Wat wordt er dan wel mee bedoeld? Als eerstegraads docent Hebreeuws kan jij mensen door middel van de taal laten meedenken over dit vraagstuk.

De Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO) van de Universiteit van Amsterdam biedt als enige lerarenopleiding van Nederland de mogelijkheid om een eerstegraads bevoegdheid Hebreeuws te halen. Deze opleiding biedt je een brede bevoegdheid: je kunt ermee aan de slag als docent, maar ook als materiaalontwerper of toetsontwikkelaar. In de opleiding ontwikkel je hiertoe alle benodigde didactische, methodologische en onderwijskundige vaardigheden. Het werkterrein is breed en uitdagend en voor wie wil internationaal.

De masteropleiding Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in Hebreeuws is een voortzetting en verdieping van een masterstudie in het betreffende vakgebied. De opleiding begeleidt studenten tijdens een zelfstandig leerproces. Daarnaast onderzoek en ontwikkel je onderwijs(vernieuwingen).

Voorlichtingsavond gemist? Bekijk hier de presentatie.
Lerarenopleiding Hebreeuws
Degree programme MA Leraar VHO in de Taal en Cultuurwetenschappen, track Hebreeuws
Type Regular study programme
Mode Full-time, part-time
Credits 60 ECTS, 12 months
Language of instruction Dutch
Starts in September
CROHO code 68534