For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Lerarenopleiding Kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming/Kunst Algemeen

Master of Arts Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming/Kunst Algemeen

Kunstvakken in het onderwijs zijn tegenwoordig breed van karakter, dat maakt het mogelijk voor studenten in kunstgeschiedenis èn aanverwante vakken - zoals theaterwetenschappen, media en cultuur en algemene cultuurwetenschappen - om bij de Interfacultaire Lerarenopleidingen van de UvA een bevoegdheid voor docent Kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming/Kunst Algemeen te behalen.

Leerlingen inspireren voor kunst lijkt misschien moeilijk, maar uit ervaringen van leraren-in-opleiding blijkt telkens weer hoe goed zij in staat zijn juist vanuit hun academische achtergrond een goede vertaalslag te maken naar leerlingen die daardoor werkelijk geïnteresseerd raken in kunst en cultuur. Leerlingen willen dan opeens informatie over vervolgopleidingen in de kunst. Of ze stellen verrassende vragen over kunstwerken die zij in de les gezien hebben; soms komen ze daar twee jaar later zelfs nog op terug. Of je komt als docent je oud-leerlingen van ckv opeens weer tegen in de concertzaal of in het museum.

Zelf kunnen genieten van kunst is al een voorrecht. Om anderen met andere ogen naar kunst te laten kijken en hen daarvan te leren genieten is absoluut fantastisch!

Lerarenopleiding Kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming/Kunst Algemeen
Degree programme MA Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen, track Kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming/Kunst Algemeen
Type Regular study programme
Mode Full-time, part-time
Credits 60 ECTS, 12 months
Language of instruction Dutch
Starts in February, September
CROHO code 68535