For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

Toelating en inschrijven

Master Onderwijswetenschappen

Toelating en inschrijving

Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Lees meer over inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  In het document Toelatingseisen masters POW, dat je hieronder kunt downloaden, vind je een overzicht van de toelatingseisen voor alle mastertrajecten van afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen.

  Toelatingseisen masters POW 2020-2021
  • Heb je een hbo- of wo-lerarenopleiding, hbo-Pedagogiek of hbo-Opleidingskunde afgerond?

  Wanneer je een van deze opleidingen hebt afgerond, kun je toegelaten worden tot de premaster Onderwijswetenschappen. Als je deze behaald hebt, is toelating tot de master Onderwijswetenschappen mogelijk.

  Een premaster is een kortdurend programma met een maximale omvang van 60 ECTS studiepunten, dat erop gericht is om studenten uit een verwante discipline te laten voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor de master. Je dient te voldoen aan de wiskunde-eis en altijd eerst toelating aan te vragen!

  Toelating aanvragen tot de premasters kan tot uiterlijk 30 april.

  Lees verder over de premaster Onderwijswetenschappen

 • 4. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. Na je inschrijving in Studielink

  Na je inschrijving in Studielink ontvang je een e-mail van de Centrale Studenten Administratie met nadere informatie over het vervolg van je aanmelding. Indien je vooropleiding niet rechtstreeks toegang geeft tot de master(track) zul je een link ontvangen naar het intakeformulier. In dit formulier zul je worden gevraagd een aantal documenten te uploaden en eventueel aanvullende informatie te geven.


Na (voorwaardelijke) toelating

 • 7. Doe mee aan de introductiedag

  De opleiding begint met een introductiedag in de laatste week van augustus of in de eerste week van september. In juni ontvang je per e-mail meer informatie hierover van de onderwijsadministratie.

 • 8. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.