For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
Vakaanmelding

Veelgestelde vragen vakaanmelding

Interfacultaire Lerarenopleidingen

Hieronder vind je antwoorden op veel gestelde vragen over de vakaanmelding.

Voor het aanmelden

 • Voor welke vakken moet ik me wel/niet aanmelden?
  • Je meldt je aan voor verplichte vakken en keuzevakken voor het hele semester (blok 1, 2, en 3). Wanneer je in stap 2 van het stappenplan het opleidingstraject kiest dat voor jou van toepassing is, vind je een overzicht van de vakken waarvoor je je moet aanmelden.
  • Als je een minor wilt volgen: meld je aan voor zowel de minor als geheel als voor de minorvakken afzonderlijk.
 • Voor hoeveel studiepunten (EC) mag ik me per semester aanmelden?

  Binnen de opleidingen van de Interfacultaire Lerarenopleidingen is er geen vrije keuzeruimte. Je dient je aan te melden voor de vakken die zijn gespecificeerd voor het opleidingstraject dat jij volgt (zie stap 2 in het stappenplan). Het betreft 30 EC aan vakken per semester, wat overeenkomt met een studiebelasting van 40 uur per week.

Tijdens het aanmelden

 • Ik kan een vak niet vinden. Waar moet ik zoeken?

  Wanneer je in stap 2 van het stappenplan het opleidingstraject kiest dat voor jou van toepassing is, vind je een overzicht van de vakken waarvoor je je moet aanmelden. Als je op de titel van het vak klikt, kom je automatisch bij het vak uit in de UvA studiegids. Voeg het vak op naam of op vakcode toe aan de planner. Kun je het vak alsnog niet vinden? Controleer in de studiegids en/of op het rooster of het vak dit semester wel wordt aangeboden. Kan je het vak nog steeds niet vinden, neem dan contact op met de Onderwijsbalie POW.

   

Na het aanmelden